Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g očištěných kalamárů
  • 100 ml oleje na smažení
  • 100 ml olivového oleje na zálivku
  • 1 citrón
  • 5 stroužků česneku
  • 1 svazeček petrželové natě
  • sůl

 

Postup:

Nejprve očistíme kalamáry důkladným vypráním ve vlažné vodě a prstem vyjmeme z tělíčka průhlednou kost, čímž oddělíme hlavu s chapadélky od tělíčka. Takto připravené kalamáry (tělíčka i hlavičky) dáme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme po obou stranách (asi 10 minut). Hotové kalamáry osolíme. Důležitou součástí při podávání kalamárů je zálivka, kterou připravíte následujícím postupem. Na jemno nakrájejte petrželku, rozetřete česnek a vše dobře promíchejte s olivovým olejem. Opečené a osolené kalamáry přelijte zálivkou a ozdobte citrónem. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory smíchané se smaženou cibulkou nebo hranolky.

Webcamera CK Nykar


Aktuální teploty na Cresu

08.12. 09:35
Teplota vzduchu ve stínu10,3 °C
Pocitová teplota ve stínu10,3 °C
Tlak1 006,0 hPa
Směr větruSSV
Rychlost větru64,8 km/h
Úhrn srážek za poslední hodinu0,0 mm

Prohlédněte si fotografie, které pořizují naši průvodci na všech akcích pořádaných na Cresu.

Sezony 2001-2018 >


Historie počasí

Údaje o počasí v Chorvatsku na Cresu naleznete zde.