Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g zadního hovězího masa
  • 100 g slaniny
  • 100 g oleje
  • 100 g celeru
  • 100 ml červeného vína (v originále se používá slad)
  • 250 ml vinného octa
  • 2 polévkové lžíce rajského protlaku
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • 1 větší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 5 hřebíčků
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Postup:

Maso protkneme slaninou, česnekem a hřebíčkem. Takto upravené maso naložíme přes noc do vinného octa. Následující den na oleji podusíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný celer, maso, rajský protlak, muškátový oříšek, sůl, pepř. Celou směs zalijeme vínem a dolijeme vývar nebo vodu tak, aby bylo maso úplně ponořené. Maso v nálevu dusíme tak dlouho, než je měkké. Potom maso vyjmeme, zbylou směs zahustíme strouhankou a provaříme. Aby omáčka byla hladká, doporučuji ji ještě rozmixovat. Zchladlé maso nakrájíme na silné plátky, přelijeme horkou omáčkou a jako přílohu podáváme bramborové noky.

 

Webcamera CK Nykar


Aktuální teploty na Cresu

22.09. 15:10
Teplota moře21,0 °C
Teplota vzduchu ve stínu22,5 °C
Pocitová teplota ve stínu22,5 °C
Tlak0,0 hPa
Směr větruJJZ
Rychlost větru7,2 km/h

Akce pořádanéna Cresu

Nejsou pořádány žádné akce.


Prohlédněte si fotografie, které pořizují naši průvodci na všech akcích pořádaných na Cresu.

Sezony 2001-2020


Předpověd počasí pro Cres

Předpověď počasí


Předpověď počasína zítra

Předpověď počasí na 23.09.2020 pro severní Jadran, oblast ostrova Cres a Lošinj.

Minimum: 19 C°
Maximum: 20 C°

Podrobnější předpověď včetně sedmidenní naleznete zde.


Historie počasí

Údaje o počasí v Chorvatsku na Cresu naleznete zde.