Žličnjaci (sladké jídlo)
Suroviny pro 4 osoby:
TĚSTO
- 3 kyselá jablka
- 200 g měkkého tvarohu
- 3 rohlíky
- 2 polévkové lžíce kysané smetany
- 2 polévkové lžíce rozinek
- 2 vejce
- 120 g hrubé mouky
- sůl
- cukr
POSYP
- 150 g mletého svatojánského chleba
- 120 g moučkového cukru
- 80 g másla
Postup:
Oloupaná jablka nastrouháme, rohlíky nakrájíme na kostičky a obojí v míse promícháme. Necháme chvilku stát tak, aby pečivo nasálo šťávu z jablek. Dále přidáme všechny zbývající suroviny a důkladně promícháme. Z hotového těsta polévkovou lžící vykrajujeme noky a vkládáme do vroucí osolené vody. Když noky vyplavou na hladinu jsou vařené. Žličnjaky podáváme posypané směsí mletého svatojánského chleba a moučkového cukru a přelité máslem.
Webcamera CK Nykar

Aktuální teploty na Cresu
16.03. 23:20Teplota moře | 12,0 °C |
---|---|
Teplota vzduchu ve stínu | -17,8 °C |
Pocitová teplota ve stínu | -17,8 °C |
Tlak | 1 013,6 hPa |
Směr větru | S |
Rychlost větru | 0,0 km/h |
Akce pořádanéna Cresu
Nejsou pořádány žádné akce.
Fotogalerie z našich zájezdů
Prohlédněte si fotografie, které pořizují naši průvodci na všech akcích pořádaných na Cresu.
Předpověd počasí pro Cres
Historie počasí
Údaje o počasí v Chorvatsku na Cresu naleznete zde.